illustratie

Twekkelerveld in Enschede

Twekkelerveld is een grote wijk in het noordwestelijke stadsgebied van Enschede. Het oorspronkelijk agrarische gebied, ingeklemd tussen een belangrijke uitvalsweg (Hengelosestraat) en de spoorlijn naar Hengelo ontwikkelde zich in verschillende fasen tot een gevarieerd stadsgebied met uiteenlopende functies.

Na de Tweede Wereldoorlog werden volgens de nieuwste uitbreidingsplannen de restanten van het agrarisch gebed ingevuld met nieuwe woonwijken.
Vijf naoorlogse buurten in Twekkelerveld zijn in 2019 centraal gesteld in een eerste cultuurhistorische analyse van het gebied. In de cultuurhistorische quickscan van 2020 wordt de rest van de wijk gepresenteerd, waarbij ook de vooroorlogse wijkdelen aan de orde komen. Het quickscanonderzoek heeft tot doel hun ontstaan en stedenbouwkundige en architectonische aspecten beknopt te duiden en de specifieke cultuurhistorische waarden in kaart te brengen.

De verzamelde informatie en de waardering dienen als onderbouwing voor eventueel te maken keuzes inzake transformatie, instandhouding en/of zelfs bescherming van de cultuurhistorisch waardevolle aspecten in de wijk.

Selectie gerelateerde projecten

Maak een afspraak of bel ons op

Met liefde voor het vak en oog voor detail beschikken de medewerkers van het Monumenten Advies Bureau over veel kennis en ervaring op het gebied van o.a. erfgoed waardenkaarten, inventarisatie en redengevende beschrijvingen, bouw- en cultuurhistorisch onderzoek en restauratie.


Neem gerust contact op voor meer informatie of maak een geheel vrijblijvende afspraak. We praten met alle plezier over wat we doen en helpen je graag verder.

Monumenten Advies Bureau
Bredestraat 1
6542 SN Nijmegen
Telefoon 024 - 378 67 42
E-mail info@monumentenadviesbureau.nl


(C) Monumentenadviesbureau| Privacyverklaring Actilus Webdesign