illustratie

Nederlands Openluchtmuseum Stellingmolen

De stenen stellingmolen werd in 1920 op het terrein van het Openluchtmuseum herbouwd. Sindsdien neemt dit markante object een prominente zonder een plaats in binnen de collectie, maar is de molen ook voortdurend een zorgenkind geweest vanuit onderhoud en beheer vanwege de problematische vochthuishouding.

In december 2019 kreeg het Monumenten Advies Bureau opdracht van de afdeling Restauratie en Onderhoud van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem voor het opstellen van een adviesrapport met betrekking tot de vochtproblematiek van de molen.
Het Monumenten Advies Bureau hoopt aan de hand van dit rapport het Nederlands Openluchtmuseum te assisteren in het afronden van de restauratie. Er wordt gestreefd naar het bereiken van een volledig bevredigende situatie, aan de hand van te verrichten onderzoek vanuit verschillende invalshoeken.

Selectie gerelateerde projecten

Maak een afspraak of bel ons op

Met liefde voor het vak en oog voor detail beschikken de medewerkers van het Monumenten Advies Bureau over veel kennis en ervaring op het gebied van o.a. erfgoed waardenkaarten, inventarisatie en redengevende beschrijvingen, bouw- en cultuurhistorisch onderzoek en restauratie.


Neem gerust contact op voor meer informatie of maak een geheel vrijblijvende afspraak. We praten met alle plezier over wat we doen en helpen je graag verder.

Monumenten Advies Bureau
Bredestraat 1
6542 SN Nijmegen
Telefoon 024 - 378 67 42
E-mail info@monumentenadviesbureau.nl


(C) Monumentenadviesbureau| Privacyverklaring Actilus Webdesign