illustratie

Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam 

Aan de westzijde van de Rotterdamse binnenstad, op het voormalige Land van Hoboken, werd in 1935 het Museum Boijmans van Beuningen geopend. Na jaren plannen maken voor een uitbreiding kon in 1972 de nieuwe Bodonvleugel zijn deuren voor het publiek openen. In 2019 is begonnen met de algehele renovatie van het gehele museum.

Voor de tender van de asbestsanering van Museum Boijmans van Beuningen heeft het Monumenten Advies Bureau, in opdracht van Beelen Milieu, bouwhistorische input aangeleverd t.b.v. het EMVI-plan.
In enkele sessies zijn de raakvlakken met monumentale onderdelen in kaart gebracht en is een bouwhistorische paragraaf voor het plan van aanpak opgesteld. Hiermee kon een saneringsplan worden opgesteld dat een zorgvuldige omgang met waardevolle onderdelen en afwerkingen garandeert.

Selectie gerelateerde projecten

Maak een afspraak of bel ons op

Met liefde voor het vak en oog voor detail beschikken de medewerkers van het Monumenten Advies Bureau over veel kennis en ervaring op het gebied van o.a. erfgoed waardenkaarten, inventarisatie en redengevende beschrijvingen, bouw- en cultuurhistorisch onderzoek en restauratie.


Neem gerust contact op voor meer informatie of maak een geheel vrijblijvende afspraak. We praten met alle plezier over wat we doen en helpen je graag verder.

Monumenten Advies Bureau
Bredestraat 1
6542 SN Nijmegen
Telefoon 024 - 378 67 42
E-mail info@monumentenadviesbureau.nl


(C) Monumentenadviesbureau| Privacyverklaring Actilus Webdesign