illustratie

Gemeente Vianen

De gemeente Vianen werd ingesteld in 1812, en maakte deel uit van de provincie Zuid-Holland. Op 1 januari 2002 werd de gemeente ingedeeld bij de provincie Utrecht. Op 1 januari 2019 fuseerde Vianen met de naburige gemeenten Leerdam en Zederik tot een nieuwe gemeente Vijfheerenlanden.

In januari 2014 heeft de gemeente Vianen de opdracht gegeven voor het vervaardigen van een erfgoed waardenkaart van de gemeente Vianen. Het project is uitgevoerd door RAAP Archeologisch Adviesbureau in samenwerking met Monumenten Advies Bureau en Bureau Overland.
Het doel van deze erfgoed waardenkaart is om een feitelijk, samenhangend, inspirerend en beeldend verhaal samen te stellen over het erfgoed van de gemeente Vianen, dat de basis kan vormen voor toekomstig cultuurhistorisch beleid, recreatie, erfgoededucatie en PR-marketingstrategieën of ruimtelijk ontwerp.

Selectie gerelateerde projecten

Maak een afspraak of bel ons op

Met liefde voor het vak en oog voor detail beschikken de medewerkers van het Monumenten Advies Bureau over veel kennis en ervaring op het gebied van o.a. erfgoed waardenkaarten, inventarisatie en redengevende beschrijvingen, bouw- en cultuurhistorisch onderzoek en restauratie.


Neem gerust contact op voor meer informatie of maak een geheel vrijblijvende afspraak. We praten met alle plezier over wat we doen en helpen je graag verder.

Monumenten Advies Bureau
Bredestraat 1
6542 SN Nijmegen
Telefoon 024 - 378 67 42
E-mail info@monumentenadviesbureau.nl


(C) Monumentenadviesbureau| Privacyverklaring Actilus Webdesign