illustratie

Gemeente Groningen

In 2019 en 2020 heeft het Monumenten Advies Bureau samen met RAAP een erfgoedkaart voor de gemeente Groningen verzorgd. De eerste fase bestond uit een inventarisatie en kartering van de
Groningen en de voormalige gemeente Ten Boer. In de tweede fase is de vroegere gemeente Haren onderzocht, die inmiddels met Groningen is gefuseerd. De erfgoedkaart geeft een overzicht van het rijke cultuurhistorische erfgoed in deze grote gemeente.
De kaart bevat een schat aan gegevens over rijks- en gemeentelijke monumenten, beeldbepalende en karakteristieke panden, het historische landschap en structuren. Een indicatieve waardering van alle in de kaart opgenomen elementen vormt het uitgangspunt voor het toekomstige erfgoedbeleid.

Selectie gerelateerde projecten

Maak een afspraak of bel ons op

Met liefde voor het vak en oog voor detail beschikken de medewerkers van het Monumenten Advies Bureau over veel kennis en ervaring op het gebied van o.a. erfgoed waardenkaarten, inventarisatie en redengevende beschrijvingen, bouw- en cultuurhistorisch onderzoek en restauratie.


Neem gerust contact op voor meer informatie of maak een geheel vrijblijvende afspraak. We praten met alle plezier over wat we doen en helpen je graag verder.

Monumenten Advies Bureau
Bredestraat 1
6542 SN Nijmegen
Telefoon 024 - 378 67 42
E-mail info@monumentenadviesbureau.nl


(C) Monumentenadviesbureau| Privacyverklaring Actilus Webdesign