illustratie

Lochem

In de Gelderse gemeente Lochem heeft het MAB samen met RAAP Archeologie Erfgoed Cultuurhistorie een cultuurhistorische waardenkaart samengesteld. Beschermd en niet beschermd gebouwd erfgoed, landschap en structuren werden hiervoor geïnventariseerd, gewaardeerd en op de kaart gezet. Samen met de gemeente is een aantal markante thema’s geselecteerd, die in de kaart en de toelichting speciale aandacht krijgen, met het oog op toekomstig erfgoedbeleid, toerisme en recreatie. Het gaat om de thema’s oorlog en defensie, landgoederen, landbouw, gezondheidszorg, het toerisme en als laatste ambacht, industrie en transport. In dit laatste thema staat onder meer het uit de jaren 30 daterende Twentekanaal centraal, met zijn historische zwaaihavens, bruggen en het imposante sluiscomplex in Eefde.
Ook het erfgoed van het historische toerisme in en rond Lochem is bijzonder. Er resteren nog vele oude hotels, pensions en uitspanningen, zomerhuizen, een 19de-eeuwse belvédère, handwijzers, banken, wandelparken en andere voorzieningen.
Samen met RAAP maakten we ook aan de cultuurhistorische waardenkaarten van onder meer Groningen, Gouda, Veenendaal, Deurne, Aa en Hunze, Putten en Nieuwegein. Op dit moment wordt druk gewerkt aan de kaarten van de gemeenten West-Betuwe, Gulpen-Wittem, Neder-Betuwe, Vijfheerenlanden, Bernheze en Katwijk.

Selectie gerelateerde projecten

Maak een afspraak of bel ons op

Met liefde voor het vak en oog voor detail beschikken de medewerkers van het Monumenten Advies Bureau over veel kennis en ervaring op het gebied van o.a. erfgoed waardenkaarten, inventarisatie en redengevende beschrijvingen, bouw- en cultuurhistorisch onderzoek en restauratie.


Neem gerust contact op voor meer informatie of maak een geheel vrijblijvende afspraak. We praten met alle plezier over wat we doen en helpen je graag verder.

Monumenten Advies Bureau
Bredestraat 1
6542 SN Nijmegen
Telefoon 024 - 378 67 42
E-mail info@monumentenadviesbureau.nl


(C) Monumentenadviesbureau| Privacyverklaring Actilus Webdesign