illustratie

Willibrorduskerk in Neerkant

Neerkant is een relatief jong dorp. Pas rond 1890 kreeg Neerkant een dorpskern, noordelijk van het voormalige gehucht Moostdijk. Na de bouw van de Sint-Willibrorduskerk en het Sint-Vincentiusklooster aan het einde van de 19de eeuw kan er feitelijk echt van een dorp gesproken worden.

In mei 2020 kreeg het Monumenten Advies Bureau van Stichting Prodas het verzoek voor het opstellen van een cultuur- en bouwhistorisch onderzoek met waardenbepaling en advisering voor de St.-Willibrorduskerk in Neerkant.
In het rapport geeft het MAB een bouwhistorische beschrijving van exterieur en interieur en de belangrijkste constructies. Tevens worden de aangetroffen historische waarden omschreven, in eerste instantie aan de hand van een beschrijvende bredere waardenstelling.

Vervolgens is ook een interne, getrapte waardering toegevoegd, zoals gebruikelijk in een bouwhistorische verkenning volgens de Richtlijnen Bouwhistorisch onderzoek.

Selectie gerelateerde projecten

Maak een afspraak of bel ons op

Met liefde voor het vak en oog voor detail beschikken de medewerkers van het Monumenten Advies Bureau over veel kennis en ervaring op het gebied van o.a. erfgoed waardenkaarten, inventarisatie en redengevende beschrijvingen, bouw- en cultuurhistorisch onderzoek en restauratie.


Neem gerust contact op voor meer informatie of maak een geheel vrijblijvende afspraak. We praten met alle plezier over wat we doen en helpen je graag verder.

Monumenten Advies Bureau
Bredestraat 1
6542 SN Nijmegen
Telefoon 024 - 378 67 42
E-mail info@monumentenadviesbureau.nl


(C) Monumentenadviesbureau| Privacyverklaring Actilus Webdesign