illustratie

Promenade 14 in Heerlen

Het gebouw werd in 1969/70 gerealiseerd als bankgebouw voor de Boerenleenbank, afdeling Heerlen, aan de toen volop in ontwikkeling zijnde moderne winkelstraat Promenade in het centrum. Enige tijd geleden is het gebouw door de Rabobank verlaten en na een leegstand heeft de gemeente Heerlen in 2017 het pand aangekocht.

In april 2020 kreeg het Monumenten Advies Bureau van de gemeente Heerlen het verzoek voor het opstellen van een cultuurhistorische quickscan met waardenbepaling voor het pand Promenade 14-26 in Heerlen, het voormalige kantoor met de bovenwoningen.
De cultuur- en bouwhistorische quickscan en de waardenstelling van het exterieur en het interieur dienen om inzicht te krijgen in de aanwezige waarden en sturen daardoor de besluitvorming rondom de mogelijke monumentwaardigheid van het pand aan.

Het rapport maakt inzichtelijk welke mutaties hebben plaatsgevonden en welke onderdelen thans nog oorspronkelijk zijn en/of historische waarden bezitten.

Selectie gerelateerde projecten

Maak een afspraak of bel ons op

Met liefde voor het vak en oog voor detail beschikken de medewerkers van het Monumenten Advies Bureau over veel kennis en ervaring op het gebied van o.a. erfgoed waardenkaarten, inventarisatie en redengevende beschrijvingen, bouw- en cultuurhistorisch onderzoek en restauratie.


Neem gerust contact op voor meer informatie of maak een geheel vrijblijvende afspraak. We praten met alle plezier over wat we doen en helpen je graag verder.

Monumenten Advies Bureau
Bredestraat 1
6542 SN Nijmegen
Telefoon 024 - 378 67 42
E-mail info@monumentenadviesbureau.nl


(C) Monumentenadviesbureau| Privacyverklaring Actilus Webdesign