illustratie

Papengas in Nijmegen

Dit hoekpand ligt binnen de eerste grote uitbreiding van de middeleeuwse stad, die tot stand is gekomen tussen 1230 en 1300. Deze uitbreiding bestaat voor het leeuwendeel uit het westelijke stadsdeel met als hoofdas de Lange Hezelstraat.

In juli 2020 kreeg het Monumenten Advies Bureau opdracht van VOF De Prince voor het uitvoeren van een bouwhistorische verkenning van de kapconstructie boven het pand aan de Lange Hezelstraat 46 / Papengas 3D. Het gebouw is zowel in- als uitwendig bekeken en gedocumenteerd, waardoor een goede indruk kon worden gekregen van de oorspronkelijke opzet en de latere wijzigingen. 
Het Monumenten Advies Bureau hoopt met dit onderzoek met een heldere duiding van de monumentale kwaliteiten een zinvolle bijdrage te leveren aan de planvorming voor het complex, zodat de monumentale kwaliteiten van het gebouw op een zo maximaal mogelijke wijze worden gerespecteerd en waar mogelijk zelfs worden versterkt.

Selectie gerelateerde projecten

Maak een afspraak of bel ons op

Met liefde voor het vak en oog voor detail beschikken de medewerkers van het Monumenten Advies Bureau over veel kennis en ervaring op het gebied van o.a. erfgoed waardenkaarten, inventarisatie en redengevende beschrijvingen, bouw- en cultuurhistorisch onderzoek en restauratie.


Neem gerust contact op voor meer informatie of maak een geheel vrijblijvende afspraak. We praten met alle plezier over wat we doen en helpen je graag verder.

Monumenten Advies Bureau
Bredestraat 1
6542 SN Nijmegen
Telefoon 024 - 378 67 42
E-mail info@monumentenadviesbureau.nl


(C) Monumentenadviesbureau| Privacyverklaring Actilus Webdesign