illustratie

Lloydhotel in Amsterdam

Het gebouw kwam in opdracht van de Koninklijke Hollandsche Lloyd in 1921 gereed naar ontwerp van architect Evert Breman. Het werd ontworpen als Landverhuizershotel, een tijdelijk onderkomen voor Oost-Europese emigranten die vanuit Amsterdam vertrokken voor een nieuw bestaan in Zuid-Amerika. Na een periode in gebruik te zijn geweest als kunstenaarskolonie kreeg het na een grondige verbouwing in 2004 een nieuwe functie als hotel.

In 2019 is Kentie & Partners Architecten BV gevraagd het hotel te actualiseren. Hiervoor zullen zeker aanpassingen nodig zijn en vanwege de monumentale status dient daarbij zorgvuldig met de aanwezige cultuurhistorische waarden te worden omgegaan. Om die reden kreeg het Monumenten Advies Bureau in april 2020 via Kentie & Partners Architecten BV opdracht van Lloyd Hotel BV voor het uitvoeren van een bouwhistorisch onderzoek van het Lloydhotel aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam.
Het Monumenten Advies Bureau heeft met dit onderzoek met een heldere duiding van de monumentale kwaliteiten een bijdrage geleverd aan de planvorming voor het complex, zodat de monumentale kwaliteiten van het gebouw op een zo maximaal mogelijke wijze worden gerespecteerd en waar mogelijk zelfs worden versterkt.

Selectie gerelateerde projecten

Maak een afspraak of bel ons op

Met liefde voor het vak en oog voor detail beschikken de medewerkers van het Monumenten Advies Bureau over veel kennis en ervaring op het gebied van o.a. erfgoed waardenkaarten, inventarisatie en redengevende beschrijvingen, bouw- en cultuurhistorisch onderzoek en restauratie.


Neem gerust contact op voor meer informatie of maak een geheel vrijblijvende afspraak. We praten met alle plezier over wat we doen en helpen je graag verder.

Monumenten Advies Bureau
Bredestraat 1
6542 SN Nijmegen
Telefoon 024 - 378 67 42
E-mail info@monumentenadviesbureau.nl


(C) Monumentenadviesbureau| Privacyverklaring Actilus Webdesign