Over ons

Het Monumenten Advies Bureau  (MAB) werd ruim 25 jaar geleden, op 1 januari 1991, officieel opgericht door Frank Haans, na een korte periode van losse samenwerkingsverbanden. Na de vorming van de maatschap MAB met CeesJan Frank volgde een gestage groei van het bureau, waarbij ook het werkterrein steeds breder werd.

Naast monumenteninventarisaties ontstond een uitgebreide expertise op het gebied van bouwhistorisch onderzoek, architectuur- en kunsthistorisch onderzoek, interieuronderzoek en cultuurhistorische gebiedsanalyses. Ook herbestemming van het gebouwde erfgoed, restauraties, onderhoud en technische advisering en ondersteuning van gemeentelijke monumentendiensten behoren tot de disciplines van het MAB.

Vele monumentengemeenten, verspreid over heel Nederland, hebben we inmiddels tot onze (vaste) klantenkring mogen rekenen, zoals Arnhem, Apeldoorn, Amsterdam, Nijmegen, Roermond, Doesburg, Zutphen, Haarlem, Zwolle en Den Bosch.

Tegenwoordig bestaat ons team uit zes ervaren bouw-, kunst- en architectuurhistorici en restauratiedeskundigen, ondersteund door een bureaumanager. Met dit enthousiaste team hopen wij ook in de toekomst een belangrijke bijdrage te leveren aan het onderzoek en behoud van het cultuurhistorisch erfgoed in Nederland.

Oog voor detail

Monumenten Advies Bureau  |  Bredestraat 1  |  6542 SN Nijmegen  |  E info@monumentenadviesbureau.nl